dilluns, 16 de maig del 2016

EXPOSICIÓ GRUP 6: L’ÚS DE LES TAULETES

El grup que ha dinamitzat avui la sessió ha estat el grup 6, el tema que han tractat ha estat l’ús de les tauletes tàctils dins l’aula d’educació primària. La sessió s’ha organitzat en petits tallers, on en cadascun d’ells hem pogut experimentar i tenir contacte amb diferents aplicacions útils dins l’aula. Aquesta sessió s’ha desenvolupat amb l’objectiu de respondre a les preguntes de QUI, QUÈ, COM I QUAN utilitzar les tauletes tàctils.


Els cinc tallers han estat els següents:


Grageband: amb aquesta aplicació es podien crear cançons amb bases d’instruments diferents, i alhora podies afegir-hi la teva veu o un ritme fet per tu amb un instrument com la guitarra o el piano. És una proposta interessant per treballar en grup, ja que cada component es pot encarregar d’algun instrument o d’una part musical, i alhora és una manera dinàmica de treballar la música, practicant els cànons, la intensitat, el tempo...



Toontastic: Aquesta és una aplicació que et permetia crear una història. El primer que havies de fer era escollir un lloc on volies que es desenvolupés aquesta història. Seguidament, escollies els personatges i per últim podies gravar la veu narrant la història i movent els personatges. A més, és una aplicació que et permet treballar les parts d’una narració (introducció, nus i desenllaç) ja que la pots crear a partir de diferents pantalles. D’aquesta manera, pots diferenciar les tres parts. Tot i que després la veus amb les tres parts juntes.



Showme: és una aplicació gratuïta que et permet crear i compartir diversos tutorials fent ús d’una pissarra digital. Aquesta et permet gravar els teus propis dibuixos, gràfics, incorporar imatges i, fins i tot, acompanyar aquest conjunt d’elements amb la veu. Opinem que és una aplicació molt interessant tant per mestres com alumnes, ja que tots dos poden fer ús d’ella . Per si voleu saber-ne més us deixem l’enllaç d’un tutorial on s’explica com funciona i totes les possibilitats que ofereix. https://www.youtube.com/watch?v=580cMjyY-hU

Math fight: Aquesta aplicació permet als infants practicar les matemàtiques, i més concretament càlcul mental, a partir d’un joc. Es tracta d’un joc competitiu per parelles, en el que guanya el qui resol l’operació més ràpidament. A més, és una aplicació que et permet utilitzar-la en diferents cursos, ja que té 4 nivells de dificultat (fàcil, mitja, difícil i expert).



Educamos; Idoceo i o Educreations: Aquestes són un seguit d’aplicacions de pagament que són d’ús per a mestres. Totes tres tenen la mateixa finalitat però el seu disseny és diferent. Aquestes aplicacions permeten al mestre informatitzar tota la seva informació referent a l’escola. Per exemple, notes, faltes de deures, sortides, programacions, faltes d’assistència, reunions amb pares, claustres, reunions d’escola, entre moltes d’altres. Moltes de nosaltres hem vist a les escoles de pràctiques l’ús d’aquestes aplicacions i pensem que són molt interessants d’utilitzar-les si tota l’escola fa ús d’aquestes, ja que informàticament t’ofereix molts privilegis i totes les informacions s’actualitzen a totes les persones que estan en xarxa. Per exemple, faltes de mestres i per tant a qui li toca fer una substitució, saber qui té els ipads encarregats a aquella hora, quin curs està d’excursió, qui ocupa l’aula d’informàtica, etc.

Finalment, valorem molt positivament aquesta sessió perquè ens ha facilitat conèixer diverses aplicacions que es poden utilitzar a les aules i que et permet treballar diferents vessants. Ha estat una sessió que la podríem extrapolar a l’aula de primària per tal d’aprendre d’una manera més dinàmica a partir de les possibilitats que ens ofereixen les TIC: amb el Grageband la vessant musical, amb el Math fight la matemàtica, amb  el Showme l’artística i amb el Toontastic la lingüística.

Grup 2: Neus López, Carla Torrent, Sandra Villa i Cristina Villaronga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada