dijous, 1 d’octubre del 2015

Identitat digital


Avui hem començat la sessió posant en ordre els noms i fotografies dels companys del grup B. Després, se’ns ha presentat el programa docent on hem fixat la mirada tant en les diferents tasques que anirem duent a terme al llarg d’aquest mòdul, com en la seva avaluació.


Tot seguit, hem aprofundit en l’explicació del treball en grup, el qual consisteix en seleccionar un tema relacionat amb les TIC. A més, caldrà fer recerca d’aquest, dedicar unes sessions a explicar-ho i fer propostes d’activitats a les companyes. En concret, hem revisat el llistat de possibles temes del grup A. Caldrà investigar sobre aquests temes i escollir-ne un per dijous vinent. Així, abans de marxar de pràctiques, s’ha de tenir feta la part de contingut o informació del tema.


Com abans de la sessió ja havíem llegit l’article de Jordi Simón; "Identitat digital, ocupabilitat i inserció laboral" hem reflexionat sobre el terme IDENTITAT DIGITAL. Ens hem fet qüestions com: Què és identitat? Avui en dia, alguna cosa pot ser digital sense estar en xarxa?


També hem comentat la importància d’incorporar el coneixement digital a les escoles, ja que és un aspecte cada vegada més present en el món físic i social dels nens/es. En el segle XXI, existim com a éssers físics i socials, però també hi som presents en l’entorn digital. Per tant, ens hem plantejat com interaccionem en relació a la xarxa? Quin paper hi fem? Ets espectador o actor en relació a les xarxes socials?


Actualment, hem de ser conscients de la realitat digital que ens envolta i fer-ne un bon ús. A la xarxa, podem ser-hi de diferents maneres, ja que tant sols fent una consulta deixem marca o senyal a la xarxa i als seus cercadors. D’aquesta manera, fem esment a Genis Roca, qui defensa que hem de tenir cura de la nostra identitat digital i física en el món, d’acord amb els nostres objectius vitals.


Posteriorment hem fet debat sobre els beneficis i perjudicis de fer pública o privada la nostra identitat personal a la xarxa. Tot seguit, per parelles hem treballat una situació hipotètica, la qual tractàvem de donar resposta als possibles interessos d’un director que cerca informació dels seus possibles candidats a la xarxa. Què li agradaria trobar a la xarxa en relació als seus candidats?


huella.jpgFinalment, com a conclusió, podem dir que la nostra presència digital és un fet evident i indiscutible. Per tant, hem de ser conscients d’aquest fet per tal de saber gestionar la identitat digital a la xarxa. D’això cal conscienciar-ne als alumnes, per que decideixen amb coneixement allò que publiquen, com ho publiquen, i a qui impliquen a les seves publicacions ja que també cal tenir cura de la identitat digital dels altres.


Maria Caubet, Olivia Mateu, Judit Montes i Alba Renom

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada