dilluns, 8 de febrer del 2016

Descobrint l'entorn Tiching

El divendres 5 de febrer vam treballar el recurs anomenat Tiching. Aquesta aplicació s’entèn com una xarxa educativa escolar per trobar i organitzar tots els recursos educatius que podem necessitar. A més, podem compartir aquests recursos amb la classe, l’escola i amb altres professionals de tot el món.



La primera part de la sessió va consistir en què cada grup havia de definir qui dels membres seria, és a dir, qui adoptaria el rol de mestre i els altres com a rol d’alumnes. Una vegada consensuat el rol, la persona que exercia la funció de mestra havia de crear una classe i havia de convidar a les altres companyes del grup que adoptaven la funció d’alumnes. D’aquesta manera, vam poder veure el funcionament i les possiblitats que té aquest recurs d’una manera més vivencial i significativa per a nosaltres.

En la segona part de la sessió, els últims 30 minuts, vam fer la posada en comú, on vam compartir entre totes quina havia estat la nostra experiència amb en l’entorn tiching i quines funcions es poden dur a terme, i què és el que pot fer. Moltes de nosaltres hem reflexionat sobre les activitats penjades i estem d’acord en què la majoria són de redactar, no hi ha massa diversitat en les maneres de fer una tasca. Per contra, aquesta aplicació no ofereix materials interactius.
A més a més, les tasques que hem realitzat s’han basat bàsicament en l’elaboració de tasques i correcció d’aquestes. Un cop es corregeix la feina, es notifica via email i a la mateixa pàgina de tiching. Per tant, podriem dir que el funcionament és molt semblant al google drive, que és el que fan servir moltes escoles actualment.
A continuació adjuntem un enllaç on s’explica el funcionament d’aquest recurs, esperem que us sigui útil.

També se’ns ha presentat el programa Scratch, un programa de robòtica i de pensament computacional que consisteix en donar instruccions diverses i que l’Scratch, que és el ninot del programa, ha de realitzar. D’aquesta manera, per la pròxima sessió haurem d’haver investigat el programa, prenent consciència de les funcions que hi ha. Així en la pròxima sessió veurem com treballar a cicle superior de primària aquest programa, quins recursos ens pot donar com a mestres, etc.

Marta Arrufat, Imma Ferri, Aida Pérez i Bea Rovira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada